Bacalhau à Brás

Bacalhau à Brás is een traditioneel Portugees gerecht dat bereid wordt met gezouten en gedroogde kabeljauw, eieren, aardappelen en ui. Hier is een recept voor Bacalhau à Brás:

Lees meer »

recept voor Portugese aioli

Als je op zoek gaat naar aïoli in een Portugese supermarkt zul je normaal gesproken niet zoveel vinden.... lekkere sauzen, zoals aïoli maakt een Portugees liever vers. Gelukkig is de staafmixer ook in Portugal inmiddels een een bekend gereedschap. Hiermee heb je binnen de kortste tijd een hemelse aïoli, vers en zelfgemaakt!

Lees meer »

recept voor avocado en olijfolie salade

- 1 handvol rucola- Slabladeren (IJsberg- of botersla)- 2 tomaten, in blokjes gesneden- Een halve rijpe avocado- Een halve ui, gesnipperd- Verse citroendruppels naar smaak- 90ml olijfolie Casa Anadia Private Collection (ca. 6 lepels)- Zout en peper naar smaak- Koriander en peterselie naar smaak

Lees meer »